Vuokralleantajaksi ajoivat järki- ja eettiset syyt

Porvoolainen perheenisä vuokraa Subaru Legacy autoaan Vanhan Porvoon ytimessä.

Porvoolainen perheenisä vuokraa Subaru Legacy autoaan Vanhan Porvoon ytimessä.

https://bloxcar.fi/fi/available-vehicles/438

Vuokralleantajaksi ajoivat järki- ja eettiset syyt: “Ympäristönäkökulma. Se on tärkein syy, miksi vuokraan omaa autoani BloxCarin avulla.”

Pienessä ja intiimissä kaupungissa Mikko mahdollistaa naapureilleen ratkaisun satunnaiseen auton tarpeeseen. Mikon perhefarmari soveltuu monenlaiseen tarkoitukseen ja on hyvin saatavilla. Mikko kannustaa porvoolaisia kokeilemaan auton vertaisvuokraamista oman auton hankkimisen sijaan. Näin säästyy auton valmistamiseen vaadittavia luonnonvaroja ja sen hankkimiseen vaadittavia taloudellisia resursseja.

“Ajatusmaailmani on vihreä, mutta tämänhetkisessä elämäntilanteessani tarvitsen omaa autoani vielä viikoittain. Sen vuoksi ei olisi vielä fiksua luopua omasta autosta. Tulevaisuudessa aion luopua auton omistamisesta – ja vertaisvuokrata auton käyttöön muilta tarvittaessa.”, Mikko kertoo.

Mikko on huomannut uudenlaisten liikkumisen palveluiden kasvavan suosion. Vaikka hän itse vielä tarvitsee autoaan, ympärillä on yhä enemmän ihmisiä, jotka ovat jo valmiita luopumaan autostaan. Ihmisiä, jotka eivät tarvitse autoa jatkuvasti, vaan satunnaisiin tarpeisiinsa.

“Molempia osapuolia tarvitaan. Auton vuokralleantajia ja autoa käyttöönsä tarvitsevia. Muuten vertaisvuokraus ei toimi.”

Mikon nelivetoinen perhefarmari on saatavilla oivalla sijainnilla Porvoon vanhassa kaupungissa: Keskustan idyllisten puutalojen ja kivijalkakauppojen keskeltä on helppo lähteä pikkukaupungista kaikkiin suuntiin. Keskustaan on myös hyvät julkiset yhteydet auton hakua varten. “On harvinaista enää että autoille on tilansa Vanhassa Porvoossa. Harvoilla tonteilla enää on omaa autopaikkaa vanhassa kaupungissa.” , tietää Mikko.

Autolla on jo vuokrauksia, mutta Mikko toivoisi useampien Porvoolaisten löytävän yhteiskäyttöautoilun mahdollisuudet. “Välillä on aikoja, jolloin en itse tarvitse autoa juuri ollenkaan, ja silloin vuokraisin sitä mielelläni pidemmäksikin aikaa. Oman auton vuokraamisella tuskin rikastuu, mutta pystyy kattamaan helposti auton ylläpitokuluja.”

Mikko luottaa ihmisiin, eikä stressaa autostaan turhaan. BloxCar on olemassa juuri sitä varten, että vuokraaminen olisi mahdollisimman helppoa ja turvallista. “Ei pidä tulevaa tautia sairastaa”

Mikko mukaan ei pitäisi turhaa murehtia asioista, joita ei välttämättä koskaan edes tapahdu. “Murehtiminen ja jossittelu on turhaa energiantuhlausta ja meille monille luonteen omaista. Pätee sekä auton vertaisvuokrauksessa, että koko elämässä.” 🌿

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap