Vuokra-autot loppui Suomesta kesällä 2020 – nyt voit lyödä rahoiksi kysyntäpiikillä

Suomalaiset käyttää yhteiskäyttö- ja vuokra-autoja enemmän kuin ennen. Kotimaan matkailun buumi ja autottomien ihmisten määrän kasvu on ajanut autovuokraamot tilanteeseen, jossa vuokra-autot loppui kesäsesongin ja kotimaan matkailun buumin johdosta kesällä 2020.

Koronan runtelemassa Suomessa autovuokraamot joutuivat myymään autoja keväällä 2020. Ulkomaisten matkailijoiden puutteen takia autovuokraamot päätti myydä kalustoa, jolloin moni kotimaan matkailun buumin mukana liikkunut suomalainen jäi ilman kallisarvoista ajoneuvoa.

“Vuokraan autoa nykyään naapurilta. Hän ei käytä omaa autoa paljoa, jonka takia se on paljon vapaana muiden ihmisten käyttöön”, kertoo naapurin autoa vuokraava Salla.

Autosta on tulossa kovaa vauhtia palvelu. Perinteisesti auto nähdään vahvasti statussymbolina, joka on pakko omistaa. Jakamistalouden palveluiden yleistymisen myötä autosta on kuitenkin tulossa kovaa vauhtia kulutustuote, jonka käytöllä on selkeä arvo.

“Ennen omistin auton, mutta vähäisen käytön takia luovuin siitä. Aluksi vuokrasin autoa perinteisestä autovuokraamosta aina kesälomareissulle, mutta nykyään vuokraan autoa yksityiseltä joustavuuden ja halvan hinnan takia”, Salla jatkaa.

Yksityisten omistamien vuokra-autojen suosio kasvoi valtavasti vuonna 2020. Bloxcarin mukaan kysyntä kasvoi kesäsesongin aikana 172 prosentia vuoteen 2019 verrattuna.

“Viime vuonna autokapasiteetti alkoi loppua vasta heinäkuussa, kun kesäsesongin kysyntä oli kaikista suurinta. Tällä hetkellä meillä on jo enemmän autoja kuin viime vuonna, joten olemme valmiita tämän vuoden kasvuun”, kertoo Konsta Lehikoinen Bloxcarin tiimistä.

BloxCar on suomalainen autojen vertaisvuokrauspalvelu, jossa on noin 25 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja yli 600 aktiivista autoa. Se on käyttäjämäärältä Suomen suurin vertaisvuokrauspalvelu.

vuokra-autot loppui
Vuokra-autot loppui Suomesta kesällä 2020 – nyt voit lyödä rahoiksi kysyntäpiikissä

Vuokra-autot loppui Suomesta kesällä 2020

Vuokra-autojen kysyntä yksityisiltä auton omistajilta on kasvanut hurjasti jakamistalouden palvelualustojen yleistymisen myötä. Kesällä 2020 Suomessa uutisoitiin laajasti autokapasiteetin loppumisesta myös perinteisistä autovuokraamoista.

“Tällä hetkellä meidän pitää pyrkiä saamaan lisää autoja palveluun. Toisin sanoen auton omistajilla ympäri Suomea olisi tänä kesänä oiva mahdollisuus lähteä kokeilemaan vertaisvuokrausta Bloxcarissa. Kysyntä on melko taattua”, Konsta jatkaa.

Lue lisää:

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap