Ulkomaille Utulaan – Huuhanranta

56310 Ruokolahti, 61°20'05.8"N 28°24'11.8"E

Maailmalla monet julkiset rannat on aurinkoisina päivinä täynnä väkeä. Myöskin epäsiistit ja roskatut rannat ovat yleisiä. Sinilevää ilmestyy jo ennen kuin kesä on ehtinyt edes kunnolla alkamaan. Etenkin pääkaupunkiseutulaisena olen huomannut, ettei kulu montaakaan viikkoa alkukesästä kun veteen ei enää kannata mennä, saati edes pulahtaa. 

Uiminen onnistuu lähinnä maauimaloissa. – Onneksi sentään siellä!

Rauhallinen ympäristö, lomailu, ja yksityisyys viehättää minua aivan yhtä paljon kuin muitakin suomalaisia. Mistä sellaisen paikan enää voi löytää?

Saimaa
Huuhanrannan rantaviiva on yli 1,5km pitkä.

Huuhanranta. Imatran suunnalla, Ruokolahdelta noin 15km luoteeseen pientä mutkittelevaa kylätietä pitkin löydät tiesi “ulkomaille”. 

Siellä on Saimaan yksi pisimmistä rantaviivoista, pituudeltaan noin 1,5 km, Huuhanranta on paikka, joka on pysynyt turisteiltakin vielä pitkään turvassa. Siellä on nuotiopaikkoja, hiekkapohja, auringonpaiste ja autolla pääset aivan rantaan! Yöpyminen rannalla on mahdollista auton takakontissa, teltassa, asuntovaunussa tai riippumatossa. Ranta on julkinen, joten sinne voi kuka tahansa pystyttää telttansa ja nauttia rantaviivaan sukeltavast auringonlaskusta.

Yli kilometrin mittaista rantaviivaa pitkin tähystellessäsi saattaa huomata, että joku muukin on sinne päättänyt teltan pystyttää, mutta naapurit ovat niin kaukana, että veteen on helppo pulahtaa vaikka alasti.

Huuhanrannalle pääset Utulan kylän läpi ajaen, tai veneellä Saimaan vesiä pitkin lipuen. Puut ovat niin lähellä rantaa, että veneen saa näppärästi kiinnitettyä pitkällä köydellä. 

Autolla pääsee ajamaan pitkin rantaviivaa ja voi etsiä itselleen sopivan nuotiopaikan.

Jos siis viimeiset kesäsuunnitelmasi kohdistuu Etelä-Karjalaan, sinulla ei ole hyvää syytä olla poikkeamatta Huuhalla. Vannon ettet tule katumaan koukkaustasi!

Nappaa mukaan myös teltta ja makuupussi niin ehdit nauttia vielä viimeisistä kesäöistä kauniissa kotimaassamme.

Huuhanrannasta löydät tietoa myös retkipaikka.fi -sivustolla.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap