Tehokas liikkuminen koronan aikana – bussi vai yhteiskäyttöauto?

Koronan jyrätessä maailmaa yksittäisellä ihmisellä on uusia päänvaivoja. On pakko lähteä ulos, mutta millä liikut paikasta A paikkaan B? Auton omistaminen helpottaa ja yksinkertaistaa asioita, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää omaa autoa.


Julkinen liikenne ja autojen yhteiskäyttö kulkevat käsi kädessä

Yhteiskäyttöautoilu toimii parhaiten alueilla, jossa myös julkisen liikenteen yhteydet toimii. Tämä perustuu auton käyttöasteeseen. Kun julkisten käyttäminen on helppoa ja monin paikoin nopeampaa kuin autoilu, itse auto seisoo lopulta parkkipaikalla ilman suurempaa käyttöä. Autosta tulee helposti sammaloitunut kivi, jonka kulut ovat käyttöön nähden kalliita. Edellä mainitun kaltaisissa kaupungeissa auton jakaminen on täydellinen mahdollisuus ihmiselle, joka haluaa olla fiksumpi ja ekologisempi auton omistaja. Tällä hetkellä kysymys kuuluukin, millaista on tehokas liikkuminen koronan aikana?

Pääkaupunkiseudun julkinen liikenne toimii yhteiskäyttöautoilulle moitteettomasti. Paikasta toiseen pääsee lähtemään lähes poikkeuksetta muutaman minuutin väliajoin. Kaikki auton omistajat eivät siis tarvitse arkiliikkumiseen omaa autoa. 

Tilanne muuttunut Koronan takia

Julkiset kulkuvälineet ei ole tällä hetkellä turvallisin keino matkustaa. Seuraavien kuukausien aikana junat ja bussit eivät ole siis houkuttelevia vaihtoehtoja. Liikkuminen ulkona on pidettävä tottakai minimissä, mutta on oltava myös realisti, sillä tärkeitä ja tarpeellisia matkoja on edelleen. Tehokas liikkuminen koronan aikana on tärkeää ja BloxCarin kaltainen yhteiskäyttöpalvelu voi tukea ihmisiä ja julkista liikennettä etenkin erittäin vaikeina aikoina. 

“Vaikeina aikoina yhteishenki helpottaa arkea. Yhteen hiileen puhaltamalla koko naapuruston elämä helpottuu.”, kertoo Janika BloxCarilta.

Koronavirus on saanut kaikki varpailleen. BloxCar haluaa ohjeistaa auton omistajia pitämään autot puhtaina ja varaamaan muun muassa puhdistusliinoja ja desinfiointiainetta vuokralaisen käyttöön. Myös HSL on julkaissut tiedotteita ja ohjenuoria koronaviruksen varalle. 

“HSL kehottaa välttämään turhaa matkustamista, jotta ne, joiden tarvitsee matkustaa, voivat matkustaa turvallisesti. Etenkin ruuhka-aikoina (ma–pe n. klo 7–9 ja 15–18) matkustajia on tavallista enemmän, ja jos mahdollista, suosittelemme matkustamaan muina aikoina. Jos tarpeellisten matkojen tekeminen esimerkiksi pyörällä tai kävellen on mahdollista, suosittelemme sitä. Lisäksi suosittelemme etätöitä, jos työnantaja ja työtehtävät sen mahdollistavat. Kehotamme myös välttämään matkustamista, jos sinulla on mitään flunssaoireita. Jos on tarve yskiä, yski hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.”, HSL ohjeistaa omilla sivuillaan.

Lue lisää HSL:n suosituksista tästä.

Lue lisää Blox Carin tarinoita kotimaan matkailusta ja autojen yhteiskäytöstä tästä.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap