Maailman paras matkakohde – Suomi

Olen vieraillut kuluneen vuoden aikana ulkomailla useaan kertaan, mutta näitä reissuja aiemmin olin matkustanut vain kerran lentokoneella.

Olen suosinut matkailua Suomessa koko ikäni, niin ikään budjettisyistä, mutta myös siksi, että Suomessa on niin paljon hienoja kohteita. Tuntuisi tavallaan hölmöltä olla tutustumatta omaan kotimaahansa, kun se sattuu olemaan maailman paras matkakohde.

Viime kerralla lentäessäni takaisin Suomeen, katsoin lähestyvää tuhansien järvien maata ja taisin jopa ääneen todeta matkaseuralleni, että onpa meillä kaunis kotimaa. Aliarvioimmekohan me Suomea liikaa?

Maailman paras matkakohde
Maailman paras matkakohde

Ehdoton suosikkikohteeni on kesäinen Suomen lappi, joka on vienyt paikan sydämestäni. Moni tuttavani on sitä mieltä, ettei lapissa ole mitään eikä ketään kesällä, mutta sehän se juttu onkin 😉 Itse asiassa Ruka on pohjoisin paikka, missä olen vieraillut talvella. Muuten olen tehnyt lapin reissut aina kesäaikaan. Itse rakastan sitä hiljaisuutta, jonka kuulee tunturin huipulla keskiyön auringon paistaessa. Ihan korkeimmalla huipulla ei välttämättä ole edes hyttysiä. Luksusta!

Äkäslompolo on vakikohteeni ja siellä on monta rakasta paikkaa, mutta Hetta, Kilpisjärvi, Inari ja Utsjoki ovat myös upeita ja kaikki todella omanlaisiaan kohteita. Iso suositus kesäretkeilylle tai vaikka vaellukselle!

Maailman paras matkakohde
Maailman paras matkakohde

Lapin lisäksi meri on vetänyt minua aina puoleensa. Teimme lukioaikana ystävieni kanssa bussiroadtripin länsirannikolla ja nautin matkasta suuresti, vaikka rinkkani painoi tajuttomasti. Jos olisin tajunnut, ettei puolentoista viikon matkalle tarvitse 14 kiloa tavaraa olisin kärsinyt hartiakivuista ehkä hieman vähemmän. Matkasimme Vaasasta Poriin ja sieltä Rauman kautta Turkuun. Monia kivoja kohteita ja upeita maisemia!

Maailman paras matkakohde
Maailman paras matkakohde

Töiden puolesta Etelä-Suomi on viimeisen parin vuoden aikana tullut tutuksi. Porvoo ja sen saaristo ovat kauniita niin kesällä kuin talvella, Helsingissä on monia hidden secret -kohteita, Kotkan satama on vierailun arvoinen ja Espoo sekä Kirkkonummi tarjoavat loistavia luontokohteita aivan kivenheiton päässä isolta kirkolta. Retkeilimme Porkkalanniemeen reilu vuosi sitten talvella ja paikka oli mystinen jäälauttoineen ja puuterilumineen. Paikalla oli myös lintubongari joka kertoi paikallisesta eläinkannasta sekä helmikuisista luonnonoloista.

Maailman paras matkakohde
Maailman paras matkakohde

Itä-Suomi on minulle vielä toistaiseksi suht’ tuntematon alue Kolia, Ilosaarirockia ja Savonlinnaa lukuun ottamatta. Onko teillä hyviä vinkkejä sille seudulle?

Mikä on sinun suosikkikohteesi Suomessa? Voiko sinne matkustaa ekologisella ja edullisella yhteiskäyttöautolla?

Lue lisää Blox Carin tarinoita matkailusta ja yhteiskäytöstä.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap