Suomen Ruska ja kotimaan matkailu – viisi vinkkiä matkakohteeksi

Syksyllä värikäs Suomen Ruska hemmottelee kotimaan matkailijaa. Ruskan perässä patikoidaan ja ulkoillaan, joten ruskamatkailu koetaan myös terveellisenä aktiivimatkailuna. Mitä pohjoisemmaksi mennään sitä raikkaampi on ilma kulkea päivällä. Yöllä revontulet tanssii taivaalla ja hellii katsojan silmää.

Ruska ajoittuu Suomessa suosituimman lomakauden ulkopuolelle, joka mahdollistaa edullisemmat hinnat muun muassa majoitukseen ja auton vuokraamiseen. Ruska sopii etenkin niille, jotka eivät pidä suosituimman lomakauden ruuhkaisuudesta.


Suomen Ruska – nämä kohteet ovat suosiossa

1. Saariselkä, Inari

Urho Kekkosen ja Lemmenjoen kansallispuistojen hyvin merkityt kävelyreitit ovat ruskamatkailijan varma valinta. Ruskasta pääsee halutessaan nauttimaan myös veneestä käsin Lemmenjoen tai Inarijärven risteilyillä. Lapissa sijaitseva reitti imee kokeneempia patikoijia puoleensa.

2. Evon retkeilyalue

Kanta-Hämeessä sijaitseva retkeilykohde on suojattu luontokohde. Satoja vuosia suojelua nauttinut Evo on eteläsuomalaisia lähellä, ja näin ollen ihanteellinen kohde viikonloppuretkelle. Kotisten ja Sudenpesänkankaan toistasataa vuotta suojeltuna olleet aarniometsät antavat kuvan siitä, millaista metsämaastomme on ollut ammoisina aikoina.

3. Ramsholmen, Tammisaari

Ramsholmen on yksi Suomen eteläisimpiä ruskamatkakohteita. Tammisaaressa sijaitseva retkeilyalue on Suomessa harvinaisempaa lehtometsää. Vastaavaa lehtometsää on Virossa ja esimerkiksi Etelä-Ruotsissa. Suhteellisen pienikokoinen Ramsholmen on ideaalinen kohde päiväretkelle, mutta yöpyminen alueella on myös upea kokemus.

4. Ruka-Kuusamo

Ruka on Pohjois-Pohjanmaa perinteisin kohde patikointiin. Rukatunturista voi nauttia useammankin päivän. Taivalla vaikkapa Pieni Karhunkierros syksyllä ruskan värejä ihmetellen.

5. Vallisaari, Helsinki

Pääkaupunkiseudun ruskaa voi ihailla vaikkapa Vallisaaressa, joka on hieno luontokohde Helsingin edustalla. Vallisaareen pääsee lautalla vesiä pitkin syyskuun loppuun saakka. Kauppatorilta lähtevät vesibussit liikuttavat isojakin massoja tilausajona.Suomen Ruska ja kotimaan matkalu kulkee tänä syksynä käsi kädessä.
Suomen Ruska ja kotimaan matkailu kulkee tänä syksynä käsi kädessä.Ruskamatkaa varten tarvitaan yleensä ennakkoluulotonta asennetta, varsinkin jos patikointi ei ole ollut aiemmin tuttu harrastus. Autoton ihminen voi vuokrata auton helposti vaikka naapurilta, jotta matkaan pääsee kivuttomasti.

Lue lisää Blox Carin tarinoita kotimaan matkailusta ja autojen yhteiskäytöstä tästä.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap