Suomalainen ”Autojen Airbnb” hakee kasvua ulkomailta – sijoita nyt

Suomalainen BloxCar on nopeasti kasvanut autojen vertaisvuokrauspalvelu. Se tarkoittaa ”autojen Airbnbtä”, jossa yksityiset voivat vuokrata autojaan turvallisesti ja helposti. Palvelulla on Suomessa jo yli 11 000 aktiivista käyttäjää. Kaikkiaan palveluun on listattu noin 800 autoa, joista koko ajan varattavissa on lähes 200 ympäri Suomen. Nyt Suomalainen ”Autojen Airbnb” hakee kasvua ulkomailta.

Suomalainen ”Autojen Airbnb” hakee kasvua ulkomailta
Suomalainen ”Autojen Airbnb” hakee kasvua ulkomailta

Nyt BloxCar aikoo kasvaa kansainvälisille markkinoille. Kasvun tukemiseksi BloxCar on avannut joukkorahoituksen, jossa kenellä tahansa on mahdollisuus ostaa osuus suomalaista kasvuyritystä.

Kasvustrategiana on tehdä yhteistyötä muiden uudenlaisten liikkumisen palveluiden, kuten vastaavan hollantilaisen palvelun Snappcarin kanssa. Myös digitaalisten markkinapaikkojen kanssa BloxCar tekee läheistä yhteistyötä, sillä kierto- ja jakamistalous on yksi talouden voimakkaimmin kasvavia megatrendejä. Yksityiset ihmiset ovat yhä halukkaampia vuokraamaan omaisuuttaan toisille. Samaan aikaan toiselle välttämätön voi olla toiselle satunnaisesti tarpeellinen.

BloxCar on ratkaissut auton omistamiseen liittyvän järjettömyyden. Auto seisoo keskimäärin jopa 90 prosenttia eliniästään paikallaan, mutta on usein kotitalouden toiseksi arvokkain hankinta. Sijoituksena auto on usein huono, sillä se menettää arvoaan. Ylläpito maksaa, vaikka autoa ei käytettäisi. Siksi auton kulujen ja arvon aleneman kattaminen vuokraamalla sitä on yhä suositumpi vaihtoehto.

Vertaisvuokrauspalvelu BloxCar tuo yhteen autoa tarjoavat ja sitä tarvitsevat osapuolet. Tärkeää on luottamus, ja siksi palvelun käyttäjät tunnistetaan rekisteröitymisvaiheessa ja arvostellaan vuokrausten jälkeen. Vakuutukset hoituvat automaattisesti palvelun kautta ja sisältyvät vuokrahintaan.

Sijoittaja saa alennusta vuokrauksista ja tavallista korkeamman tuoton tarjotessaan autoaan vuokralle. Osakkeille sopii myös odottaa voimakasta arvonnousua: Norjalaisen Nabobilin osakkeiden arvo 16-kertaistui joukkorahoitusannin jälkeen, kun yritys alkoi tehdä yhteistyötä yhdysvaltalaisen Getaroundin kanssa.

Suomalainen ”Autojen Airbnb” hakee kasvua ulkomailta
Suomalainen ”Autojen Airbnb” hakee kasvua ulkomailta

BloxCarin alku on ollut lupaava: vuonna 2018 se valittiin startup-tapahtuma Slushissa parhaaksi kestävää kehitystä tukevaksi mobiilipalveluksi ja muutamassa viikossa joukkorahoitus on kerännyt jo lähes 500 tuhannen euron edestä sijoituksia.

Lue lisää Blox Carin tarinoita matkailusta ja kiertotalouden toiminnasta tästä.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap