Satu omistaa vuokra-auton Helsingissä – auton käyttöaste nousi hurjasti

Helsingissä asuva Satu osti oman auton toukokuussa, kun uutiset koronaviruksesta olivat edelleen pinnalla. Nyt Satu omistaa vuokra-auton Helsingissä.

Pääkaupunkiseudulla julkisen liikenteen kulkuyhteydet toimii hyvin. Moni auton omistava henkilö pääsee liikkumaan esimerkiksi Helsingissä yhtä nopeasti julkisilla kuin omalla autolla. Koronaviruksen myötä yksityisautoilun määrä on kuitenkin kasvanut, mikä on lisännyt autojen määrää katukuvassa.

Minun auto seisoi käyttämättömänä oikeastaan kaikki arkipäivät. Viikonloput olivat ainoita hetkiä kun pääsi reissuun autolla. Olen asunut pitkään pohjoisessa ja tottunut ajamaan pitkiä matkoja, ajamisesta olen nauttinut aina. Alunperin olen Tampereelta kotoisin ja käyn siellä myös usein. Ennen saatoin matkustaa Tampereelle luontevasti junalla, mutta keväällä se ei enää tuntunut turvalliselta”, Satu kertoo omasta auton tarpeestaan.


Satu omistaa vuokra-auton Helsingissä
Satun valkoinen Mini Cooper on kerännyt heinä- ja elokuun aikana viisi toteutunutta vuokrausta. Kaikkiin varauspyyntöihin ei Satukaan pysty vastaamaan hyväksyvästi, mutta auton käyttöaste on silti noussut heinäkuun aikana parista prosentista peräti 40 prosenttiin.

“Olen ollut erittäin tyytyväinen auton kysyntään kesän aikana ja aion jatkaa oman auton vuokrausta myös tulevaisuudessa. Auto on tuottanut kesäkuukausina jopa hieman voittoa”, Satu kertoo iloisena.

Auto tuottaa kuluja myös paikallaan


Katajanokalla sijaitseva yhteiskäyttöauto seisoo paljon käyttämättömänä autohallissa. Satu onkin ymmärtänyt auton käyttöasteen arvon. Monet uskovat auton olevan edullinen, jos sitä ei käytä. Tavaran käyttöastetta voi nostaa kuitenkin kustannustehokkaasti. Normaaleja huoltoja tulee vastaan hieman useammin, mutta yhteiskäytöllä auto alkaa tuottamaan omistajalle rahaa.

“Moni on jo vuokrannut auton minulta, vaikka en ole jokaista varauspyyntöä pystynytkään hyväksymään. Myös yhteiskäytön ekologisuus on innoittanut minua vuokraamaan.”

Tieto jakamistalouden hyödyistä leviää juuri nyt nopeasti Suomessa ja maailmalla. Aihe puhuttaa ja kerää valtavasti huomiota ihan kahvipöydissä asti. BloxCarin kanssa yhteistyössä saadaan lyötyä faktat tiskiin.

“BloxCar on auttanut minua nopeasti kysymyksissä. Kun tällainen toiminta ei ole ollut ennestään tuttua, niin minulle oli tärkeää saada aiheesta lisää tietoa”, Satu kertoo.


Miten osallistua keskusteluun?


1. Lue BloxCarin blogia ja jaa itseäsi kiinnostava artikkeli ystävillesi.

2. Tägää BloxCar sosiaalisessa mediassa.

3. Tarkista lähialueesi yhteiskäyttöauto ja jaa auton linkki paikallisiin FB-ryhmiin.

BloxCar tarjoaa seuraajilleen ja käyttäjilleen erilaisia kilpailuja ja etuuksia. Ota siis BloxCar seurantaan ja rakennetaan yhdessä verkosto, jossa sana jakamistalouden hyödyistä leviää.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap