Risto teki hurjan summan rahaa vuokraamalla omaa autoa

Risto on kahdeksan auton omistaja, joka hyödyntää BloxCar palvelua tarjoamalla naapureilleen yhteiskäyttöautoja huokeaan hintaan.

Palvelun aktiivisin omistaja on käyttänyt BloxCaria jo pitkään, ja lähes joka vuosi hän on lisännyt uuden auton vuokrattavaksi. Riston tienestit olivat vuonna 2019 jopa 15 000 euroa, vaikka autot olivat vain noin 30% ajasta yhteiskäytössä. Risto jos joku osaa kertoa, miten kuluerästä tehdään säästölipas vuokraamalla omaa autoa.

“Alkuun minulla oli vain yksi auto, mutta sekin tuntui silloin ylimääräiseltä. Kun aloitin muutama vuosi sitten, oli paljon enemmän säätöä vakuutusyhtiöiden ja verottajan kanssa. Yhtiöt eivät tunteneet vielä niin hyvin vertaisvuokrausta. Asiat saatiin kuitenkin selvitettyä ja nyt esimerkiksi osa vakuutusmaksuista menee verovähennyksiin”, Risto iloitsee.

Ristolla on paljon erilaisia henkilöautoja vuokrattavana. Erikoisin auto on varmasti vuoden 1972 Volkswagen Kleinbus, joka on yksi historian tunnetuimpia tila-autoja. Hippiautonakin tunnettu Kleinbus on Riston kultakimpale.

“Kleinbus on vuokrattavana kesäisin, ja etenkin heinäkuussa sitä vuokrataan paljon”, omistaja avaa legendaarisen autonsa kysyntää.

Vakiokäyttäjiä syntyy kuukausien vuokraamisen jälkeen

Naapurit ovat omistajalle potentiaalisin tapa saada vakiokäyttäjiä autolle. Jopa kaksi vakiokäyttäjää per auto voi välittömästi kattaa kaikki kuukauden vakuutuskulut.

“Puskaradio on toiminut. Useat autottomat naapurit kävelymatkan päässä käyttää autojani aina muutaman kerran vuodessa, kun tarvitsee esimerkiksi kärrätä tavaroita paikasta toiseen. Toiset taas vuokraa vieläkin aktiivisemmin. Naapurit pystyy luottamaan siihen että minulta saa auton turvallisesti”, Risto avaa vakiokäyttäjien merkitystä.

Edullinen hinta ja ekologisuus viehättää

Ihmisillä on hyvin erilaisia tarpeita autoille. Naapureiden onneksi Ristolla on autoja monipuolisesti aina klassikosta pakettiautoon. Ekologinen aspekti sekä edullinen hinta kannustaa naapuruston autottomia asukkaita käyttämään yhteiskäyttöautoja.

“Olen testannut erilaisia hinnoittelumalleja. Pienempi lähtöhinta tuo helposti lisää mietittävää, jolloin vuokralainen maksaa enemmän ajetuista kilometreistä. Korkeampi lähtöhinta on paljon selkeämpi, jos siihen sisältyy enemmän ilmaisia kilometrejä. Yksi valtti onkin ollut pieni lisäkilometrien hinta, mikä on vain muutaman sentin verran”, Risto jatkaa.

Vertaisvuokrauksen ekologinen näkökulma viehättää. Oman auton vuokraaminen pienentää huomattavasti sekä omistajien että vuokralaisten hiilijalanjälkeä. Palvelun suosituimmat henkilöautot ovat olleet kautta historian edullisia käyttöautoja. Hiukan vanhemmatkin autot saavat vuokratuloja, mikäli ulkoasu on ryhdikäs.

“Luulen että vuoden 2001 Renault Megane on ollut ehdottomasti kysytyin. Se on sillä tavalla hyvä kompromissi, että se sopii monen ihmisen tarpeeseen. Koukullinen farmariauto pystyy tekemään pieniä kuljetuksia ja edullinen hinta varmasti vaikuttaa myös auton suosioon. Se auto ei myöskään ole liian uusi, eikä liian vanha”, Risto päättää pohdiskellen suosituinta autoaan.

Kiinnostuitko Riston tarinasta? Tutustu autoihin:
Volvo 460 | Volvo 440 | Renault Megane | VW Kleinbus | Volvo C30 (harmaa) | Volvo C30 (musta) | Citroën Jumpy

BloxCar on täynnä tarinoita erilaisista auton omistajista. Ytimessä on palvelu, joka yhdistää ihmisten tarpeet. Isompi kauppareissu, kesälomaretki tai vaikka kaupunkiloma luo tarpeen autolle, jota arkena normaalisti käyttäisi vain vähän. Kaikki auton omistajat tietää taas tilanteen, kun postiluukusta tipahtaa lasku korjaamolta tai vakuutusyhtiöltä. Kuluerästä tehdään säästölipas helposti vuokraamalla omaa autoa. Tarkista kuinka paljon voisit tienata omalla autollasi vuokratuloja.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap