Resepti perinteisiin laskiaispulliin

Laskiaisen vieton historia liittyy maanviljeyskultuuriin sekä kirkollishistoriaan ja sitä on vietetty ainakin 600-luvulta lähtien. Nykyään perinteisiin viettotapoihin kuuluu mäenlasku, hernekeitto ja tietenkin laskiaispullat. Pullat ovat yleistyneet nykymuodossaan vasta 1800-luvun loppupuolella ja täyteenä pullissa on joko manterlimassaa tai hilloa sekä kermavaahtoa. Kumman vaihtoehdon sinä valitset? 

Etelä-Suomessa pulkkamäkeen tuskin päästään, mutta sen sijaan voi lähteä vaikka tutkimaan lähimetsää, käydä kylpylässä, ajella tunnelmalliseen kahvilaan pullalle tai vaikka viettää päivä ystävien kanssa mökillä. Tekemisestä riippumatta saat vuokrattua juuri sinulle sopivan auton Blox Carista.

Laskiaista voi viettää myös rauhassa kotona, kutsua ystävät kylään ja leipoa vaikka yhdessä laskiaispullat kaikille. Perinteinen pulla valmistuu helposti tällä ohjeella:


Näin teet laskijaispullaa

Näin teet laskijaispullaa

Taikina

2 1/2 dl (täys)maitoa
25 g hiivaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoja
75 g voita
+ voiteluun 1 kpl kananmuna

Täyte

4 dl kuohukermaa
(1 rkl sokeria)
150 g mantelimassaa tai vadelmahilloa

Valmista perinteiset laskiaispullat näin:

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
  2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista.
  3. Vatkaa vellimäistä seosta hetki ja lisää sen jälkeen loput jauhot koko ajan alustaen.
  4. Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmennyt rasva (käytä tarvittaessa hetki mikrossa).
  5. Peitä kulho ja anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi.
  6. Leivo taikinasta 12 pikkupullaa. Kohota uudelleen ja voitele munalla.
  7. Paista pullia 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10–15 minuuttia.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta halutessasi sokerilla.
  9. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Täytä pullat kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla. Nosta lakit kanneksi. Viimeistele laskiaispullat tomusokerilla.
Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link