Rantaloma Suomessa – matkalle helposti vaikka vuokra-autolla

Hiekkaa varpaissa ja auringonsäteet juoksevat kilpaa veden pinnalla. Vedät syvään henkeä ja lämmin ilma täyttää takin. Sään puolesta voisimme olla Dune du Pilatin hiekkarannoilla, mutta olemmekin Suomessa! Rantaloma Suomessa – BloxCar listaa neljä kotimaista hiekkarantaa.

Bellevuen uimaranta, Hanko

Hangon tunnetuimmalla uimarannailla voi kuvitella olevansa etelän lomakohteessa unohtamatta kotimaata. Koska Bellevuen uimaranta on matala ja kirkasvetinen, se on lapsiperheiden suuressa suosiossa. Tämä listamme ensimmäinen ranta on loistava paikka piknikille ja muille aktiviteeteille. Pääkaupunkiseudulta pääsee noin tunnissa autolla Hankoon nauttimaan Bellevuen uimarannan lämmöstä. Noin 1,5 kilometriä pitkä rantaviiva, ja etenkin lämpimät merivedet antaa paljon mahdollisuuksia vedessä leikkimiseen, joten pienemmätkin lapset viihtyy varmasti.

Kalajoen hiekkasärkät, Kalajoki

Varsinkin viime vuosina nuorison keskuudessa Kalajoki on ollut ylivertainen ykkönen suomalaisista hiekkarannoista. Hiekka on polttavaa vaikka Kalajoki on jo sen verran pohjoisessa, että uintisesonki on kylmemmästä ilmasta johtuen hieman lyhyempi. Hiekkasärkät vetää siitä huolimatta ihmisiä ihastelemaan koukeroisia dyynejä kylmälläkin säällä. Rannalla pelataan hiekkafutista, lentopalloa sekä tottakai soitetaan hyvää musiikkia. Palvelut pelaa ja iloista mieltä on rutkasti ympärillä. Lähes jokaisena kesäviikonloppuna Kalajoella on jotain ohjelmaa. Muusikot esiintyy alueella ja siellä järjestetään erilaisia urheilutapahtumia kuten hiekkafutiksen ja hiekkasählyn SM-kilpailut.

Yyteri, Pori

Kuusi kilometriä pelkkää hiekkarantaa. Kuulostaako epätodelliselta? Tällaiseen paratiisiin sinun on mahdollista törmätä Satakunnassa. Porissa sijaitseva uimaranta kuuluu myös kokonaisuudessaan kansainvälisesti arvostettuun Natura- ja luonnonsuojelualueeseen. Yyterin hiekkaranta tarjoaa rannan lisäksi myös muita aktiviteetteja aina patikointiretkestä grilliherkkuihin.

Eläinystävänä sinun tulee tutustau Porin Yyterissä sijaitsevaan rantakohteeseen, sillä paratiisirannalla sijaitsee myös puhdas koiraranta. Karvaturrien läsnäolo saattaa saada suun näyttämään henkarilta välittömästi hiekalle astuessasi. Ranta on todellinen koirien taivas, jossa viihtyvät myös omistajat!

Hietaniemi, Helsinki

Suomen suosituin uimaranta kävijämäärältä mitattuna on varmasti “Hietsu”, joka kerää auringonpalvojia Helsingin kantakaupungista. Pitkältä rantaviivalta on hellepäivinä lähes mahdotonta löytää vapaata tilaa omalle pyyhkeelle. Hietaniemen uimarannalla on paljon aktiviteetteja sekä palveluita, ja se sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä. Rantalentopallo, kuntoilu ulkosalilla tai esimerkiksi koripallon pelaaminen onnistuu aurinkoisella uimarannalla. Hietaniemessä näkee myös kauniin auringonlaskun.

Lue lisää BloxCarin tarinoita matkailusta ja jakamistaloudesta tästä.

Rantaloma Suomessa - Blox Car
Rantaloma Suomessa – BloxCar
Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap