Oman auton vuokraus on harrastus – Janne jakaa yhteiskäyttöautoja naapureille

Auton omistaminen elää murroksen aikaa Suomen isoissa kaupungeissa. Autoilun luonne muuttuu, kun yhteiskäyttöautot yleistyy katukuvassa. Samalla vertaisvuokraus luo mahdollisuuden uudelle harrastukselle. Oman auton vuokraus on hyvä harrastus, joka mahdollistaa jopa säästämisen.

Janne on helsinkiläinen autoilija. Hän laittoi oman Toyota Yariksen Blox Cariin vuokralle tammikuussa 2020.

“Se tuli eräänä iltana satunnaisena ajatuksena mieleen. Aloin googlaamaan erilaisia mahdollisuuksia, jolloin Blox Car nousi esille. En ollut ennen vuokrannut omaa autoa, mutta Blox Car vaikutti erittäin näppärältä tähän tarkoitukseen”, Janne avaa idean syntyä.

Monelle oman auton vuokraaminen on uusi kokemus. Auton luovuttaminen vieraalle saattaa tuntua vaikealta, mutta kannustava ja turvallinen ilmapiiri alentaa kynnystä kokeilla.

“Alkuun se vuokraaminen pikkaisen jännitti, mutta nopeasti laitoin profiilin pystyyn ja ensimmänen auton vuokraus meni heti hienosti. Blox Car on auttanut, jos on ollut kysyttävää tai ongelmia”, Janne jatkaa.

Aforismi, pyörivä kivi ei sammaloidu, pätee myös autoihin. Pitkään paikallaan seisova auto kokee kulumista, jota on vaikea korjata. Auto kestää kokonaisuudessaan pidempään, vaikka satunnaiset öljynvaihdot täytyykin tehdä useammin käyttöasteen noustessa.

“Olen aina korjannut itse autojani. Auton vuokraaminen on nyt minulle toinen harrastus autojen parissa. Ostin juuri uuden Toyotan, joka minun täytyy ensin korjata kuntoon, jonka jälkeen laitan myös sen vuokrattavaksi”, Janne kertoo.

Konalassa sijaitsevat Jannen autot ovat olleet todella kysyttäjä koko kevään ja kesän ajan. Jannelle autojen käyttöaste on noussut parista prosentista useaan kymmeneen kevään aikana. Vertaisvuokrauksessa isompi käyttöaste tietää omistajalle enemmän tienestejä, joten sekä vanhempi Subaru Leone että vuoden 2002 Toyota Yaris ovat toivon mukaan vuokrattavissa Helsingissä vielä pitkään.Syksyn lähestyessä autotarjonta pääkaupunkiseudulla pienenee, joten Blox Carin käyttäjät tarvitsee lisää yhteiskäyttöautoja käytettäväksi. Tunnetko sinä ketään joka omistaa pienen käyttöasteen auton? Vinkkaa kaverillesi Blox Car ja auta ystävääsi säästämään auton avulla. Oman auton vuokraus on helppoa, nopeaa ja ekologista.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap