Obelixy on matkustanut kesän Suomessa – “Se kokemus on pakko nähdä omilla silmillä”


Kotimaan matkailu on ollut jokaisen huulilla tämän kesän ajan. Road tripit ja kaupunkilomat ovat pitäneet ihmiset kiireisinä loman aikana. Moni on matkustanut kesän Suomessa, ja etenkin Lapissa on ollut huomattavasti enemmän ruuhkaa aiempiin kesiin nähden.

Tänä kesänä Nikolaos Haaponiemi on kuluttanut pakaroiden lihaksia sekä auton ratin takana, että patikkareittien varrella. Valokuvaajana tunnettu Nikolaos on nauttinut kotimaan luonnosta täysin rinnoin.

“Ihmiset ei edes tajua kuinka iso maa Suomikin on. Korona on saanut ihmiset nyt kiertämään enemmän Suomea ja kotimaan kansallispuistoja”, Nikolaos toteaa.

Taiteilijanimellä, Obelixy, tunnettu valokuvaaja on kiertänyt tuhansia kilometrejä autolla tänä kesänä.

“Matkattiin ensin Helsingistä Kemiin. Me oltiin siellä ensin telttailemassa yksi yö. Löydettiin hyvä telttapaikka, missä peseydyttiin järvessä ja syötiin hyvin”, hän kertoo.


Obelixy on matkustanut kesän SuomessaKauniit maisemat voi yllättää ja mahdollisen telttapaikan voi löytää yllättävästäkin paikasta.

“Sitä varten otettiin makuupussit mukaan, jotta voidaan yöpyä missä tahansa tarpeen tullen. Voi käydä peseytymässä järvessä ja jatkaa sitten aamulla matkaa”, Obelixy jatkaa tarinaansa.

Suomen eksoottisimmat luontokohteet sijaitsee valehtelematta Lapissa. Kesälläkin voit törmätä lumisiin tuntureihin ja pakkasen puremiin poskiin, kun liikut korkeilla leveyspiireillä.

“Pohjoinen Lappi on tosi karun näköistä seutua. Siellä oli paljon lunta, sumua ja huonommat tiet kuin Etelä-Suomessa. Nuorgam, jonne matkattiin, oli paikka jota on todella vaikea taltioida kameraan. Se kokemus on pakko nähdä omilla silmillä”

Nuorgam on upea matkakohde ja harva Suomessa matkaileva tuntee paikan. Kylä on sekä Suomen että koko EU:n pohjoisin, ja luonto loihtii kasaan siellä parasta silmänruokaa. Vaikka Nuorgam on kuvaajalle haastava paikka, löytyi reissulta paljon kaunista kuvattavaa. Kittilässä sijaitseva Suomen muotoinen lampi jäi taltioiduksi Obelixyn kameraan.

“Suomen muotoinen lampi oli mun mielestä tosi makee paikka, vaikka se onkin tekolampi. Myös Pähkänänkallio oli todella kuvauksellinen.”
Vaikka Nikolaos on viettänyt kesän aktiivisesti, jaksaa hän jo suunnitella tulevan syksyn matkaa.

“Syksymmällä ollaan lähdössä taas autolla reissuun. Kannattaa aina muistaa autolla reissatessa, että pitää tarpeeksi taukoja ajamisesta. Varaan aina tarpeeksi aikaa, jotta jää aikaa nauttia itse matkasta”, Nikolaos päättää.

Syksylläkin tulee vielä varmasti riittämään säpinää Suomen parhaissa lomakohteissa, kun ruskakin alkaa.

Matkan mahdollisti BloxCarin yhteiskäyttöauto.

Seuraamaan Blox Carin blogia ja osallistu keskusteluun jakamistaloudesta ja kotimaan matkailusta

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap