Näin paljon kiertotalous säästää – Viiden kohdan lista

Säästövinkit nousevat esille aina tasaisin väliajoin kotimaan iltapäivälehdistä lähtien. Nyt BloxCar kertoo mistä kiertotalous säästää. Viiden kohdan lista toimii kaikkien yhteiskäyttötuotteiden kanssa.

Rahaa

Kun laitat tavarasi yhteiseen käyttöön, löydät välittömästi helpon tavan säästää hankkimalla lisätuloja. Auto, kesämökki tai vaikka lastenrattaat voi helposti antaa myös naapureiden käytettäväksi. Rattaiden vuokraaminen kesäksi on myös huomattavasti edullisempaa kuin uusien rattaiden ostaminen. Kiertotalous säästää siis rahaa!

Tilaa

Kaupunkipyörät ovat loistava esimerkki yhteiskäytön hyödyistä. Ota pyörä parkista ja palauta se parkkiin. Sinun ei tarvitse huolehtia käyttäjänä kaupunkipyörän säilyttämisestä, mikä säästää tilaa. Omalle autolle ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa saatika maksaa parkkiruudusta.

Ekologinen – Luonto säästyy

Paitsi että uuden tuotteen valmistus maksaa enemmän kuin hieman vanhemman käyttäminen, se tappaa luontoa. On laskettu että peräti 30 % auton aiheuttamista päästöistä syntyy, kun autoa valmistetaan tai kierrätetään käytön jälkeen. Nykypäivänä lähes kaikkien tuotteiden valmistaminen villapaidasta paistinpannuun vaatii hurjan määrän öljyä ja muita luonnon resursseja. Villapaitaa ja paistinpannua ei kenties voi laittaa yhteiseen käyttöön, mutta ne ovat loistavia esimerkkejä kulutusyhteiskunnasta jossa elämme. Kiertotalous on ekologista!

(kuvat: obelixy)

Aikaa

Ajan säästämisen paras työkalu on tehokkuus. Auton tehokas käyttö säästää aikaa. Miten? Mietitään talvea ja etenkin lumista talvea. Auton omistaja joutuu lähes aina kaivamaan auton kinoksen alta esiin. Mitä jos auto olisi tullut paikalle puoli tuntia aiemmin ja pääsisimme vielä melko lämpimän auton rattiin suoraan? Aikaa säästyy. Kiertotalous säästää aikaa etenkin vuokralaisen näkökulmasta kun sinun ei tarvitse huoltaa esimerkiksi nimenomaan autoa tai sinun ei tarvitse lähteä keskelle ostoskeskusta etsimään perheellesi sopivia rattaita.

Hermot

Ihminen on rationaalinen eläin. Kiireinen arki tekee elämästä haastavaa, ja usein haluamme viettää enemmän aikaa rentoutuen.  Teemme ostopäätöksiä, jotka helpottaa arkea. Kiertotalous takaa yllä olevat helpotukset, joten mieli saa rauhaa. Tutkimusten mukaan ihminen tuottaa vähemmän stressihormonia, kun hän tuntee saavansa enemmän aikaan. Kiertotalouden ansiosta hiilijalanjälkesi pienenee huomattavasti ja säästät samalla rahaa. Mitä tämä kaikki tekeekään omalle hyvinvoinnille?

Aloita säästäminen jo tänään, tutustu BloxCar -palveluun tästä!

Lue lisää BloxCarin tarinoita kotimaan matkailusta ja yhteiskäyttöautoilusta.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap