Yli 100 000 suomalaista on poistanut autonsa liikennekäytöstä

Pandemia on vaikuttanut ihmisten oman auton käyttöön. Ylen artikkelin mukaan yli 100 000 omistajaa on poistanut autonsa liikennekäytöstä, koska auton ylläpito on kallista ja auton käyttö on rajoitusten takia vähentynyt huomattavasti. Autonomistajilla on kuitenkin myös muita tapoja säästää auton kustannuksissa.

Vaikka auto seisoo käyttämättömänä, aiheuttaa auto jatkuvasti juoksevia kuluja. Yksi näistä kuluista on auton verot. Artikkelin esimerkin mukaan dieselkäyttöisestä perheautosta, Skoda Octaviasta, joutuu maksamaan yli 600 euroa veroa vuodessa, eli yli 1,5 euroa päivässä.

Autoverojen lisäksi autossa on muitakin kuluja, kuten vakuutus, auton rahoitusmaksut ja huollot. 


Kuluja voi ainakin vähentää kahdella tavalla 


Poista auto liikennekäytöstä

Auton voi laittaa seisontaan, eli pois liikennekäytöstä. Tällöin on kuitenkin huomioitava, ettei liikennekäytöstä poistettua autoa saa seisottaa parkissa kadulla. Esimerkiksi Helsingissä kadunvarsipysäköinnit on varattu vain liikennekäytössä oleville ajoneuvoille. Artikkelissa mainitaan, että tällaisesta väärinkäytöksestä voi rapsahtaa vähintään 1000 euron lisävero. Ajoneuvon liikennekäytöstäpoisto | Traficom

Kata auton kulut vuokraamalla sitä

Nykyään on olemassa palveluita, joissa voi ilmoittaa autonsa vuokralle, kuten BloxCar. Suomessa on jo tuhansia omistajia, jotka vuokraavat omaa autoaan. Tämä on hyvä tapa ansaita lisätuloja ja kattaa autoilun kuluja. Mikäli autolla on asukaspysäköinti tai jos sinulla on tarve käyttää autoa kauppakassina, on tämä vaihtoehto oikea sinulle. Naapurustossasi on varmasti muitakin, jotka voisivat hyödyntää autoasi kauppakassina.
Katso laskurista mitä voit ansaita autollasi.


Lue myös vinkit turvalliseen autoiluun pandemian aikana.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap