Miksi Blox Car?

Erään yrityksen mainos kehotti valitsemaan heidän palvelunsa matkantekoon. Mainos herätti ajatuksia. Miksi valitsisin heidät kaikista muista vaihtoehdoista? Tämä mainos kirvoitti myös nämä, hyvinkin läheiset aiheet: liikkumisen vapaus ja miksi matkata BloxCarilla?

Vietin lapsuuteni maaseudulla, jossa auto oli arjen perustarve, sillä busseja meni kerran päivässä keskustaan, kerran takaisin. Nykyään kaupunkilaistuneena en tarvitse autoa säännöllisesti. Se tuo kuitenkin edelleen kummaa vapauden tunnetta, kun hyppää rattiin. Mutta entä jos auton omistaminen tuntuu yhtä epärealistiselta kuin parkkipaikan löytäminen Helsingin kantakaupungin kaduilta arkipäivisin?

Matkustele Blox Carilla

Luulen, että lähes kaikki kaipaavat liikkumisessaan vapauden tunnetta, vähintään pienemmässä mittakaavassa. Sellaista ovat tuoneet sähköpotkulaudat ja kaupunkipyörät. Ensimmäisenä mainittuihin olin jopa hetken lievästi koukussa. Ne olivat vähän turhankin helppoja ottaa käyttöön, milloin vain tarvitsi. Hankin kuitenkin hiljattain oman polkupyörän. Potkulautojen ja ratikan sijaan fillari tekee hyvää myös omalle kunnolle.

Ihan niin paljon en ole vielä ehtinyt pyöräillä, että seikkailisin Porvooseen tai jaksaisin valloittaa Tampereen, joten auto on näissä tapauksissa vahvoilla. Porvooseen ja Tampereelle on onneksi helppoa matkustaa julkisillakin. Olen itse kuitenkin usein se, joka valitsee kohteekseen jotain epätavallisempaa, etsii yllättävimmät kylät ja lähtee tutkimaan niitä. Joskus äkkiarvaamatta voi tulla myös fiilis päästä lintutorniin bongaamaan taivaanvuohia tai kakkureita.

Pääsääntöisenä opiskelijana mietin asioita usein myös pankkitilin näkökulmasta. Samalla pitäisi ajatella yhä ekologisemmin. Välillä nämä yhtälöt pistävät eteen jos jonkinlaista pulmaa, mutta usein ratkaisu löytyy suht’ helposti tai ainakin pienen pohdinnan jälkeen.

Vuokraa auto naapuriltasi
Kuvassa: https://bloxcar.fi/fi/available-vehicle/190

Koen, että yhteiskäyttöauto on kelpo ratkaisu vapaan liikkumisen ja ekologisuuden yhtälöön. Aikoinaan kun kuulin ensimmäistä kertaa BloxCarista pohdin, että onpa uudenlainen ratkaisu, minäkö voisin vuokrata naapurista auton? Olin vakuuttunut. Sitä paitsi minulle kerrottin vertaisvuokrauksen olevan vielä askeleen ekologisempaa, kun autot ovat jo olemassa olevia. Niiden käyttöä pyritään vain maksimoimaan, uusien autojen hankkimisen sijaan. Ihannetilannehan olisi se, että autojen kokonaismäärä vähenisi merkittävästi esimerkiksi Helsingissä. Etenkin iltapäiväruuhkassa jumittaessani toivon, että tähän tilanteeseen päästäisiin pian!

Samaistutko näihin juttuihin? Entä miksi sinä käyttäisit yhteiskäyttöautoa?

-Senni

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap