Liikkuminen koronviruksen aikana – yhteiskäyttöautoilu luo turvaa

Maailmalla eletään mielenkiintoista aikaa. Suomessa hallitus asetti voimaan valmiuslain, jolla pyritään rajoittamaan koronaviruksen leviämistä. Ihmisiä kehotetaan välttämään liikkumista ja vähentämään tarpeettomia menoja.

Liikkuminen on tarpeellista edelleen

Kamelit varastoivat ravintoa kyttyröihinsä ja onnistuvat näin selviämään kuumissa olosuhteissa päiväkausia. Kun kamelin syyhyävistä varpaista otetaan mittaa tulikuumalla aavikolla, ei sen tarvitse huolehtia heti seuraavan keitaan löytämisestä. Vaikka viime aikoina ihmiset ovat hamstranneet varastojaan täyteen evästä, niin saattaa tulla pakollinen tarve lähteä kauppaan. Liikkuminen koronviruksen aikana on edelleen tarpeellista.

Kaikilla ei ole mahdollisuutta tehdä töitä kotoa käsin ja pysytellä näin neljän seinän sisällä. Esimerkiksi sairaanhoitajien olisi tärkeä päästä työpaikalle turvallisesti, jotta kaikki apua tarvitsevat saisivat kaipaamansa hoitoa. Hoidon turvaamiseksi hoitohenkilökunnan täytyy pysyä terveenä ja myös heidän liikkumista työpaikan ja kodin välillä on helpotettava.

Julkinen liikenne ja autojen yhteiskäyttö tarvitsevat toinen toistaan

Liikkuminen koronviruksen aikana
Liikkuminen koronviruksen aikana

Yhteiskäyttöautoilu toimii parhaiten alueilla, jossa myös julkisen liikenteen yhteydet toimii. Nyt tilanne on kuitenkin kääntynyt päälaelleen. Liikkuminen ulkona on pidettävä minimissä, mutta niitä tarpeellisia matkoja on edelleen. Esimerkiksi bussi ei ole tällä hetkellä houkutteleva keino matkustaa kauppaan tekemään isoja ostoksia. Yhteiskäyttöautot voi kuitenkin tukea ihmisiä ja julkista liikennettä jokaisena arkipäivänä, etenkin näin vaikeina aikoina. Myös HSL on julkaissut tiedotteita ja ohjenuoria koronaviruksen varalle.

“HSL kehottaa välttämään turhaa matkustamista, jotta ne, joiden tarvitsee matkustaa, voivat matkustaa turvallisesti. Etenkin ruuhka-aikoina (ma–pe n. klo 7–9 ja 15–18) matkustajia on tavallista enemmän, ja jos mahdollista, suosittelemme matkustamaan muina aikoina. Jos tarpeellisten matkojen tekeminen esimerkiksi pyörällä tai kävellen on mahdollista, suosittelemme sitä. Lisäksi suosittelemme etätöitä, jos työnantaja ja työtehtävät sen mahdollistavat. Kehotamme myös välttämään matkustamista, jos sinulla on mitään flunssaoireita. Jos on tarve yskiä, yski hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.”, HSL ohjeistaa omilla sivuillaan.

Pääset lukemaan joukkoliikenteen toiminnasta Koronaviruksen aikana tästä.

Autoilu on turvallisempi tapa liikkua

BloxCar ohjeistaa auton omistajia ja vuokralaisia pitämään huolta hygieniasta. Liikkuminen kauppaan on nopeaa, turvallista ja edullista. Auton vuokraaminen naapurilta esimerkiksi tunnin kauppareissulle maksaisi noin kolmesta kahdeksaan euroa. Yhteistyö on voimaa tällä hetkellä ja meidän onneksi BloxCar on täynnä vastuuntuntoisia auton omistajia. BloxCarin autonomistajat tukevat naapureita ja mahdollistavat näin turvallisen liikkumisen vaikeinakin aikoina.

Lue lisää BloxCarin tarinoita kotimaan matkailusta ja autojen yhteiskäytöstä tästä.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap