Kyselyn tulos – näin autoilun murros näkyy jo arjessa

Suomen suurin autojen vertaisvuokrauspalvelu, BloxCar, kysyi käyttäjiltään kokemuksia auton vuokraamisesta. Käyttäjät kertovat miten autoilun murros näkyy jo arjessa. Kotimaista palvelua käyttää jo yli 20 000 ihmistä.

Kyselyn tulos kertoo, että perinteinen auton vuokraus on vielä normaalia, vaikka autojen yhteiskäyttö yleistyy kovalla tahdilla. 73% on vuokrannut auton myös perinteisestä autovuokraamosta.

“Perinteisten autovuokraamoiden käyttö yllätti hieman. Huomattavasti edullisemmat hinnat ja käyttäjäystävällisempi palvelu tuo varmasti jatkossa entistä enemmän ihmisiä BloxCar-palvelun käyttöön”, kertoo Konsta BloxCarin viestinnästä.

Valtaosa vastanneista (73,7%) pitää auton hintaa ja hinnoittelun selkeyttä tärkeimpänä ominaisuutena. Kulujaan kattava yksityinen ihminen pystyy laskemaan hintaa usein voittoa tavoittelevaa yritystä alemmas.

“Viimeisen vuoden aikana käyttäjät ovat kiintyneet palveluumme aiempaa enemmän. Puhun ihmisestä, joka ei omista autoa tai jonka käyttötarve autolle on vain viikoittaista. BloxCarin tiimi on tehnyt selkeästi hyviä ratkaisuja, kun tällaisten vakiokäyttäjien määrä on ollut kasvussa”, selvittää BloxCarin toimitusjohtaja Kaius Häggblom.

42,4 prosenttia kokee helpon käyttökokemuksen yhtenä suurimmista syistä yhteiskäyttöpalveluiden käyttämiseen. Digitalisaatio ja palvelullistaminen on jakamistalouden kulmakivi.

“Toivottavasti helppokäyttöisten palveluiden määrä kasvaa myös muilla aloilla. Jo nyt rakennetaan paljon erilaisia jakamistalouden palveluita, jotka tulevat olemaan parin vuoden päästä merkittäviä toimijoita omalla alallaan siihen perinteiseen toimijaan verrattuna”, Konsta avaa ajatuksiaan.

Kyselyn tulos - näin autoilun murros näkyy jo arjessa
Kyselyn tulos – näin autoilun murros näkyy jo arjessa

Autoilun murros näkyyy arjessa – onko ekologisuus syynä?

Yhteiskäyttöautoilun yhteydessä puhutaan usein ekologisemmasta tavasta autoilla. Jaettu auto voi korvata 8-25 yksityisen käyttämää autoa. Kun käyttöaste yhdellä autolla kasvaa, tarvitsee uusia autoja valmistaa liikennekäyttöön vähemmän. 46,6 prosenttia BloxCarin käyttäjistä kokee ekologisuuden isoksi syyksi palvelun käytölle.

“Hiilijalanjäljen koko ja hiilineutralius on vaivannut yksittäisen ihmisen mieltä jo pitkään. Ekologisuus on syy miksi tätä tehdään. Yhteiskunta kannustaa yksityistä ihmistä jakamistalouden palveluiden käyttämiseen tulevaisuudessa enemmän. BloxCarin tiimi ja käyttäjät puhuu yhdessä jakamistalouden, autoilun ja etenkin sähköautojen tulevaisuuden puolesta”, toimitusjohtaja Kaius Häggblom avaa.

Yhteiskäyttöautojen kysyntä on kasvanut tasaisesti kovaa tahtia jo pidemmän aikaa. Omaa autoa BloxCarissa vuokraava ihminen saa paljon enemmän varauspyyntöjä vuonna 2021.

“Tämä on prosessi. Pari vuotta sitten aktiivisia autoja oli kysyntään nähden liikaa. Tällä hetkellä tilanne on täysin toinen, koska autojen kysyntä on kasvanut niin paljon. Kesän ja huippusesongin lähestyessä yksityisten ihmisten omistamia autoja halutaan lisää yhteiseen käyttöön”, Kaius avaa tulevan kesän kysyntää.

BloxCar on suomalainen yhteiskäyttöpalvelu, joka mahdollistaa yksityisten ihmisten välisen auton vuokrauksen. Palvelulla on vuonna 2021 yli 20 000 käyttäjää ja noin 600 aktiivista autoa.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap