Kotimaan matkailun suosio kasvaa – mitä kaikkea Suomi pitää sisällään?

Ihmiset haluavat matkustella paljon kaikkialla. Usein tulee haaveiltua ääneen vain maailmalla olevista kohteista, jolloin upeat kohteet Suomen rajojen sisällä jää huomioimatta. Juuri nyt kotimaan matkailun suosio kasvaa enemmän ja enemmän.


Mökkeily omassa rauhassa

Tuhansien järvien maassa on mieletön määrä kesämökkejä, jotka täyttyvät lomalaisista taas kesän lähestyessä. Koronaepidemia huomioon ottaen kesämökin odotetaan olevan Suomen suosituin matkakohde kesällä 2020. Mikäli et omista omaa kesämökkiä, voit huoletta vuokrata sellaisen perheen tai kaveriporukan käyttöön. Tällöin myös oma rauha löytyy pienemmällä vastuulla ja esimerkiksi Juhannusta pääsee viettämään valmiiksi puhdistettuun mökkiin. Ulkosauna, happihyppy, lasillinen kylmää kuohuvaa ja laiturinnokka. Siinä mieli lepää.


Lähiseudun tuntemattomat nähtävyydet

Ihminen näkee Roomaan tai Kreikkaan matkustaessa valtavan määrän historiaa. Historia tuoksuu syvällä nenässä asti, kun mieli hyppää Italian kivikaduille. Vanhan kivitalot ja miljoonia vuosia vanha luonto kutittaa aisteja myös Suomessa. Lähiseudulta löytyy todennäköisesti kourallinen upeita paikkoja, joista et ole koskaan kuullutkaan. Yksi hyvä paikka etsiä lähiseudun nähtävyyksiä on VisitFinland-nettisivu, joka kokoaa suomalaisia matkakohteita yhteen.


Telttaretki luontoon – patikoijan unelmareitit

Kokeilunhalu syttyy helposti, kun pohdiskelee kotimaan matkakohteita kesälle 2020. Patikoinnin keltanokalle telttaretki esimerkiksi Tampereen vieressä sijaitsevalle Helvetinjärvelle, voi olla uusi upea kokemus, joka sytyttää rakkauden Suomen luontoon. Suomessa on runsaasti erilaisia ohjeistettuja patikkareittejä ja luonnonpuistoja, joista taiteilijat ympäri maailman ovat historian saatossa hakeneet inspiraatiota. Nämä maisemat olisi hyvä kokea edes kerran elämässä. Mikäli et ole kokenut retkeilijä, ota talteen BloxCarin erävinkit aloittelijalle.


Riskialtis kaupunkiloma

Korona on pakottanut ihmisiä pysyttelemään sisätiloissa jo kuukausien ajan. Kesän vähiten houkutteleva kotimaan matkakohde on siis kaupunki, jossa ihmismassoja liikkuu edelleen paljon. Kun tilanne laantuu ja ravintoloiden terassit aukeaa, on auringosta nauttiminen esimerkiksi Turun jokilaivoilla taas ajankohtaista.


Suomi on tuhansien järvien maa, jonka luonto on yksi maailman monimuotoisimpia. Media ei ole onnistunut rakentamaan Suomen upeasta luonnosta samanlaista tuotetta, kuin esimerkiksi Norja on onnistunut tekemään kauniiden vuonojen kanssa. Koronaepidemia tarjoaa kotimaan matkailulle aikaikkunan, jonka avulla suomalaiset saa mahdollisuuden rakastua luontoon. Tällä hetkellä kotimaan matkailun suosio kasvaa, mutta trendistä olisi tärkeä tulla pysyvä muutos, joka palvelee niin kotimaisia yrityksiä kuin yksityisiä ihmisiäkin sekä tottakai maapalloa.

Lue lisää BloxCarin tarinoita matkailusta ja jakamistaloudesta tästä.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap