Kokemus BloxCarista | Sanna vuokraa omaa autoa eri jakamistalouden palveluissa

Sanna on espoolainen, joka päätyi tekemään vuosi sitten etätöitä pandemian takia. Etätyö on on vähentänyt oman auton käyttöä, jolloin ajoneuvo on seisonut pihamaalla entistä enemmän. Uusi kokemus BloxCarista on saanut Sannan kokeilemaan myös muista jakamistalouden palveluita.

Auto seisoo paikallaan keskimääräisesti yli 90 prosenttia ajasta. Tuon 90 prosenttia ajasta esimerkiksi vakuutuslaskut juoksee normaalisti.

“Auto on kallis käyttötavara kotitaloudelle. Luin lehtiartikkelin vertaisvuokrauksesta ja päätin kokeilla BloxCarin palvelua, kun olin kuullut siitä hyvää”, Sanna avaa vuokraustoiminnan aloittamista.

Vuokraamisen aloittaminen on helppo prosessi. Auton perustietojen- ja hinnan lisäämisen jälkeen autoa voi alkaa vuokrata. Auton kalenterin avauksen jälkeen varauspyyntöjä alkaa tulla.

“Sain ensimmäisen varauspyynnön autolle alle viikossa. Se tuli todella nopeasti. Ensimmäinen vuokraus jännitti hieman, koska eihän tällaista ole tullut tehtyä aiemmin missään muodossa”, Sanna kommentoi ensimmäistä vuokraustaan auton omistajana.

“Ihmiset pitää todella hyvää huolta autosta. Auto on palautettu aina tiptop-kunnossa. Paitsi kerran, jolloin BloxCar lähetti pesulaskun vuokralaiselle vuokrauksen jälkeen, joten sekin meni loppupeleissä hyvin. Vertaisvuokraus on kannustanut myös minua pitämään autoa siistimmässä kunnossa”, Sanna kertoo kokemuksistaan vuokralaisista.

Vertaisvuokraus on yksityisten välistä vuokrausta, jossa tavaran omistaja tienaa jakamalla omaa käyttötavaraa. Auton vertaisvuokrauksessa saavutetulla tulolla omistaja kattaa ajoneuvon kuluja ja säästää luontoa.

“Olen saanut lähialueelta muutamia käyttäjiä, jotka ovat vuokranneet useamman kerran autoa. He ovat tulleet jo tutuiksi, mutta vuokraan silti vakuutuksien takia autoa BloxCarin kautta”, Sanna kertoo.

Kokemus BloxCarista | Kotimainen vertaisvuokrauspalvelu on kilpailijoita edullisempi

Sanna vuokraa autoa myös toisen vertaisvuokrauspalvelun kautta. Erilaisten palvelumaksujen jälkeen auton hinta nousee muualla korkeammaksi kuin Bloxcarilla.

“Eniten vuokrauksia tulee BloxCarilta, mutta koska haluan vuokrauksia vieläkin enemmän, olen päätynyt käyttämään myös muita palveluntarjoajia. Tällä hetkellä eniten varauspyyntöjä tulee kuitenkin BloxCarin kautta”, Sanna analysoi auton vuokrausmäärää.

Kokemus BloxCarista | Sanna vuokraa autoa jakamistalouden palveluissa
Kokemus BloxCarista | Sanna vuokraa autoa jakamistalouden palveluissa

BloxCarin palvelussa on jo yli 20 000 käyttäjää ja noin 2000 auton omistajaa on lisännyt oman auton järjestelmään. Tällä hetkellä vuokrattavia ja aktiivisia ajoneuvoja suomalaisesta palvelusta löytyy noin 600 kappaletta.

Lue lisää autojen vertaisvuokrauksesta, kiertotaloudesta ja kotimaan matkailusta tästä.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap