Kaupunkiloma Helsingissä – näin nautit kesäpäivästä pääkaupungissa

Kesä 2020 on kotimaan matkailun kulta-aikaa. Patikointi, mökkeily ja road tripit ovat tämän kesän elämyksiä, kun festivaalitkin peruttiin koronaviruksen myötä. Pikkuhiljaa kaupungitkin alkaa aueta ja terasseilla näkee jo iloisia kasvoja. Suu käy musiikin tahtiin ja menojalka vipattaa kohti uusia kokemuksia. Kaupunkiloma Helsingissä voi yllättää, joten tässä muutama spesiaali vinkki perinteisten matkakohteiden rinnalle Helsingissä. Liikkuminen Helsingissä on helppoa ja nopeaa. Tutustu Blox Carin autotarjontaan kun suunnittelet kaupunkilomaa.

Kallion terassit

Moni sanoo aidon Helsingin löytyvän Kalliosta. Kallion kadut täyttyy kesäisin terasseista, jotka odottaa etenkin tänä kesänä janoisia juhlijoita. Tiedostava, trendikäs ja kulmikas kaupunginosa kutsuu luokseen nautintojen keskelle.

Kiertotalous toteutuu myös kirpputoreilla

Suomen kulttuurin pääkaupunki tarjoaa puitteet myös shoppailureissulle. Jäätelökioskin jonossa tunnelma on totutun aurinkoinen, kun uusi kauluspaita odottaa ostoslistalla aurinkolasien ollessa punoittavan nenän päällä. Helsingissä on myös valtava määrä kirpputoreja, joista voi löytää aarteita moneen lähtöön. Kirpputoreissa on myös se kiinnostava puoli että ne tarjoaa tarinoita ja hauskoja seikkailuja ketjuliikkeitä enemmän. Lue lisää kiertotalouden hyödyistä.

Museoon tutkimaan historiaa

Helsingissä on yli 80 museota. Historiaa ja taidetta pullottavat museot inspiroivat ihmisiä ympäri maailmaa, ja Helsingissä on epäilemättä Suomen suurin museotarjonta. Suomen kansallismuseo sekä luonnontieteiden museo ovat pelkkä jäävuoren huippu, jotka jokaisen suomalaisen tulisi nähdä ainakin kerran elämässä. Viime vuosien yksi suosituimmista Helsingin museoista on ollut Amos Rex, jonka valotaide on lumonnut ihmisiä satojen metrien mittaisiin jonoihin.

Stadikalle uimaan ja palvomaan aurinkoa

Mitä kaupunkiloma Helsingissä olisi ilman aurinkoa? Uimarannat, ja etenkin uimastadion, on Helsinkiläisten suosituimpia päiväreissukohteita. Historiaa henkivä uimastadion toimi vuoden 1952 olympialaisten päänäyttämönä uimareille. Olympiastadionin naapurissa sijaitseva uimastadion täyttyy kesällä kaikenikäisistä ihmisistä, mutta etenkin lasten iloiset askeleet kuuluu kymmenen metriä korkeasta hyppytornista lähes aina. 

Laivaravintoloista hakemaan glamouria

Helsinki on satamakaupunki, jota ympäröi meri. Satamat lähempänä keskustaa ovat täynnä purjeveneitä ja vanhempia perinteisiä laivoja, jotka viestivät historiaa. Vanhat paatit ovat muuttaneet muotoaan ja nykyään monet veneet toimivat ravintoloina. Lasillinen viiniä, puinen laivan kansi ja auringonlasku. Hyvä seura kruunaa timanttisen ja romanttisen illan.

Herkkuja toreilta ja kauppahalleista

Helsingissä on useita toreja ja kauppahalleja täynnä herkkuja. Nappaa eväät mukaan ja lähde nauttimaan päivästä puistoon tai meren rannalle. Jos mieli halajaa pois Suomesta niin on aika antaa makuhermoille hieman muistijälkeä ulkomaiden herkuista. Kauppahalleista löydät monia perinteisiä Etelä-Euroopan ja Aasian herkkuja, joilla sammutat reissunälkää. Kun tekee mieli muikkuja ja muita perisuomalaisia herkkuja, suuntaa torille!

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap