Hiihtoloman kohteita kotimaassa – Viisi vinkkiä

Arki ja oravanpyörä rullaa vielä muutaman viikon kunnes kiire vihdoin katkeaa. Hiihtoloma lähestyy. Minne lähtisin lomalle? Tässä muutama idea ja ajatus kotimaan kohteista, joihin voi lähteä myös lyhkäiseksi aikaa lomalle.


Laskettelemaan


Hiihtämään Leville

Levin hohtavat hanget kutsuvat ihmisiä puoleensa. Pikku pakkanen, kaamoksen hämyisä taika ja aurinkoiset keväthanget piristää ja luo oikean tunnelman. Talvisten aktiviteettien jälkeen voi lähteä etsimään revontulia hyvässä seurassa. Hiihtokeskukset ovat aina ensimmäisenä mielessä, kun mietitään hiihtoloman kohteita kotimaassa.

Hiihtoloman kohteita kotimaassa
Hiihtoloman kohteita kotimaassa

Päiväksi laskettelamaan Keravalle

Mikäli sinua kiinnostaa lyhyempi hiihtoreissu, kannattaa ottaa seurantaan pienemmät hiihtokeskukset. Loistava esimerkki pääkaupunkiseudulla eläville on Talma Ski, joka tarjoaa vähälumisesta talvesta riippumatta lumisia aktiviteetteja perheen pienimmillekin. Jos laskettelun vastapainoksi kaipaa rauhallisempaa aktiviteettia, voi kokeilla vaikkapa lumigolfia. Ota BloxCarista vuokra-auto käyttöön ja lähde jo tänään laskettelemaan.


Kaupunkiloma


Turku

Suomen Turkua voidaan pitää kotimaan matkailun helmenä. Monipuolinen kaupunki tarjoaa viihdettä joen molemmin puolin. Kesällä 2019 avattu Funikulaari antaa mahdollisuuden tutkailla kaupunkia Kakolanmäeltä. Funikulaari on Suomen ensimmäinen ulkona kulkeva kaupunkivinohissi.

Blox Car vuokraa autoja Turussa
BloxCar vuokraa autoja Turussa


Kemi ja lumilinna

Kävelymatkan päässä Kemin keskustasta sijaitsee yksi talvisen Pohjois-Suomen ylpeyksistä. Valtava ja perinteinen lumilinna on rakennettu Kemissä jo vuodesta 1996 ja tänä vuonna linna rakentuu jo 25. Kerran. Lumilinnan vieressä sijaitseva ympärivuotinen lumirakennus kerää myös katseita.


Porvoon vanhakaupunki

Lyhyet irtiotot arjesta saa jo lyhyellä kaupunkilomalla. Yksi Suomen sympaattisimmista kaupungeista, Porvoo, on loistava kohde etenkin historiasta kiinnostuneille. Vanha Porvoo tarjoaa rennon tunnelman ja kauniin ympäristön, jota ei isoimmissa kaupungeissa ole mahdollista kokea. Useimmat matkailijat vierailevat ainakin Porvoon paahtimon kahvilassa ja Brunbergin suklaatehtaan myymälässä. Saaristokaupunki sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien päässä, ja sinne pääsee matkustamaan näppärästi omalla autolla tai vaikka bussilla.

Vuokraa BloxCarista auto ja lähde kaupunkilomalle. Edullista ja helppoa.

Kylpylälomalle

Suomalainen sauna, lämmin takkatuli ja rentouttava poreallas. Kylpyläloma on täydellinen tapa katkaista kiireinen arki sekä ystäväporukalla että kaksin. Lasillinen kuohuvaa käteen ja kylpytakki niskaan, nyt lähdetään rentoutumaan!


Luonnonpuistot

Koli

Suomen yksi tunnetuimmista maisemista löytyy Kolin Kansallispuiston huipulta. Suomalaisia, muun muassa Jean Sibelius, suurmiehiä kautta aikojen innoittanut maisema on edelleen vaeltajien ja taiteilijoiden suosiossa.

Hiihtoloman kohteita kotimaassa
Hiihtoloman kohteita kotimaassa

Nuuksio

Pääkaupunkiseudulla asuville Nuuksion kansallispuisto on oiva mahdollisuus irtautua kaupungin arjesta perinteiseen kansallispuistoon. Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta voit retkeillä täydellisessä ympäristössä. Hyppää autoon ja lähde Nuuksioon!


Kotisohva ja lämmin viltti

Joskus on hyvä vain ottaa rennosti kotona. Lapsiperheet voi käydä päivällä lasten kanssa leikkipuistossa viettämässä laatuaikaa. Illalla aikuiset voi avata hyvän viinipullon ja katsoa elokuvaa lämpimän viltin alla.

Lue lisää Blox Carin tarinoita matkailusta ja yhteiskäyttöautoilusta!

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap