BloxCarin suosio on kasvanut rajusti – Tässä on syy


BloxCar on nyt ollut viisi vuotta toiminnassa, ja viimeisen puolen vuoden aikana palvelun kasvu on nopeutunut huomattavasti.

Viime kesän rahoituskierroksen yhteydessä BloxCar kertoi, että palveluun oli rekisteröitynyt ensimmäisen neljän vuoden aikana noin 9 000 käyttäjää. Tämän jälkeen kasvu on kiihtynyt kovaa vauhtia ja palvelun käyttäjämäärä on kasvanut vain puolessa vuodessa jo yli 60 prosenttia – käyttäjiä on nyt jo yli 14 000. Toisin sanoen BloxCarin suosio on kasvanut rajusti. Tämä on raju muutos, johon on vaikuttanut monet asiat.

BloxCarin kehitystiimi kertoo käyneensä kesän jälkeen läpi kaikki palvelun kasvun rajoitteet. Tiimi rakensi strategian, jonka avulla voidaan pienentää kuluja ja samalla parantaa palvelun käyttökokemusta ja näkyvyyttä.

”Keräsimme yhteen vuosien aikana asiakkailta tulleet palautteet, tutkimme niitä ja vertasimme niitä palvelussa jo tehtyihin parannuksiin. Kaikki palautteet kategorisoitiin omiin ryhmiin, ja näin pääsimme käsiksi siihen, missä suurimmat parannustarpeet olivat”, Rafael avaa BloxCarin suunnittelua.

Blox Carin suosio on kasvanut rajusti
Blox Carin suosio on kasvanut rajusti

Palvelun kasvun isona apuna on ollut itse käyttäjäkunta. Suurin osa BloxCarin käyttäjistä on antanut palautetta sekä onnistumisista että kehitystä kaipaavista asioista.

“Palaute auttaa meitä tietämään mitkä asiat toimivat ja mitä kannattaa parantaa. BloxCarin kaltaisissa palveluissa koemme tärkeänä saada palvelun käyttäjät kehitykseen mukaan kannustamalla heitä antamaan palautetta. Näin palvelun kehitystä saadaan ohjattua oikeaan suuntaan.”

Autohaku

Yksi suurimmista parannuksista on palvelun ydin, eli autohaku. Tietokoneella autojen etsintää helpottaa kartta, joka mahdollistaa autojen sijainnin näkemisen suoraan. Hakusivu uudistettiin täysin ja samalla lisättiin suodattimia, joiden avulla vuokrattavia autoja voidaan helpommin löytää eri tarpeisiin.

Maksujen automatisointi

BloxCar paransi myös tilitysten maksuprosessia. Manuaalinen työ poistui prosessin automatisoinnilla, koska satojen laskelmien manuaalinen ylläpito oli iso este kasvulle. Samalla nopeutettiin vuokratulojen tilityksiä yhdestä kerrasta kahteen kertaan kuukaudessa.

24h asiakaspalvelu ja tukisivu

BloxCar aloitti joulukuussa ympärivuorokautisen asiakaspalvelun. ”Halusimme, että kaikki saavat apua juuri silloin kuin sitä tarvitsevat. Palautteet muutoksesta ovat olleet erittäin positiivisia”, toteaa asiakaspalvelun esimies Janika.

Widgetti

BloxCarin tiimi kehitti ainutlaatuisen työkalun. BloxCarin autohaku toimii widgetin tavoin, eli kuka tahansa voi saada yhteiskäyttöautoja näkyville omille nettisivuilleen helposti ja ilmaiseksi. “BloxCarissa koemme, että verkosto ja yhteistyöt ovat yksi tärkeimmistä työkaluista. Yhdessä yhteistyökumppanien ja palvelun käyttäjien kanssa voimme tavoittaa ja kasvattaa palvelua huimasti. Tämän takia kehitimme työkalun, joka mahdollistaa kaikille mahdollisuuden liittää BloxCarin autohaun verkkosivulle”, Rafael toteaa uniikista työkalusta.

Tämä työkalu toimii mainiosti esimerkiksi taloyhtiöissä, tutustu aiheeseen liittyvään artikkeliin.

Autoprofiilit ja skaalautuvuus

“Kun autohaku uudistettiin, siirryimme autojen profiilien kimppuun. Aikaisempi profiili ei ollut tarpeeksi käyttäjäystävällinen mobiililaitteissa. Yksittäisen auton tiedot yhdistettiin yhdelle sivulle, jotta enää ei tarvitse odottaa turhia sivulatauksia. Samalla yli puolet sivusta vievä valikko poistui”, Rafael paljastaa käyttäjäystävällisyyden parantamisesta autoja etsiessä.

Sosiaalinen media ja näkyvyys

Sivuston alapalkkiin lisättiin sosiaaliset mediat, jonka jälkeen myös sosiaalisen median seuraajien määrä kasvoi. Useat palvelun käyttäjät alkoivat myös jakamaan BloxCarin julkaisuja. Tämän huomattiin olevan erittäin tehokasta sosiaalisessa palvelussa ja vaikuttavan sekä kysynnän että tarjonnan kasvuun. Tutustu kanaviin ja pysy ajan tasalla.

BloxCarin tiimi on pieni, mutta kehitys nopeaa. Palveluun on tulossa useampi uudistus kuluvan vuoden aikana. Pysy kuulolla!

Seuraa kehitystä, kokeile ja anna palautetta! Älä myöskään unohda jakaa tietoa BloxCarista tuttavillesi! Yhdessä voimme kasvattaa yhteiskäyttöpalvelua parhaiten.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap