Tee autosta rahasampo vuokraamalla – Kannattavampaa kuin myyminen

Tyypillisesti auto mielletään kulueräksi, joka menettää rajun määrän sen hankintahinnan arvosta heti sen kaupasta ulos ajettuasi. Useimmille meistä auto on arvoltaan toiseksi tai kolmanneksi suurin hankinta heti asunnon tai kesämökin jälkeen. Toisin kuin viisaasti hankittu asunto, menettää auto kulutushyödykkeenä kuitenkin pian sen jälleenmyyntiarvoaan.

Tee autosta rahasampo vuokraamalla
Tee autosta rahasampo vuokraamalla

Lue lisää BloxCarin tarinoita kotimaan matkailusta ja autojen yhteiskäytöstä tästä.

Mietitkö koskaan, kuinka paljon ajat autollasi? Kenties töihin, harrastuksiin, sukulaisiin ja ystävien luokse. Kesälomalla mökille ja satunnaisesti ostoskeskukseen. Onhan autolle siis käyttöä. Tosiasiassa autosi seisoo paikallaan yli 90 prosenttia eliniästään (esim. McCluskey 2016). Minkä muun saman arvoisen hankinnan, jolle on yhtä vähän käyttöä, voit perustella itsellesi edes jotenkin järkevästi? Porakonetta ihminen käyttää keskimäärin noin 10 minuuttia yhteensä elinikänsä aikana, mutta sen hankintahinta ja arvonalenema eivät tunnu lompakossa vastaavalla tavalla. Tee autosta rahasampo vuokraamalla ja tee siitä näin ollen itsellesi arvokkaampi työkalu.

Autosi on rajaton rahasampo, jos niin haluat – kertoo otsikko. Näin on, vaikka moni ei sitä vielä tiedä tai tiedosta. Uusien vertaisvuokrauspalveluiden kautta auto on helppo antaa vuokralle silloin, kun et itse sitä tarvitse. Suomessa tällaisten palveluiden pioneeri on BloxCar -palvelu. Päätät itse, milloin autosi on vuokrattavissa ja mihin hintaan. Voit luovuttaa auton työpaikaltasi tai kotisi lähistöltä. Jos et ehdi luovuttaa autoasi kasvotusten, voit käyttää auton sivuikkunaan kiinnitettävää avainsäilöä, joka on kuin pieni kassakaappi autosi avainta varten.

Miksi käyttäisit autosi vuokraamiseen palvelua, etkä vuokraisi sitä ilmoittamalla 2010-luvun digitaalisissa keltaisissa pörsseissä tai puhelinluetteloissa? Vuokraaminen on miellyttävää, kun se vie mahdollisimman vähän aikaa ja vaivaa auton omistajalta. Palvelun rooli on olla mahdollistaja, joka myös takaa ettet tule huijatuksi tai joudu maksumieheksi, jos vuokrauksen aikana sattuu jotain ikävää. BloxCar -palvelun kautta saat autollesi tuhansia varmennettuja ja luottotietotarkistettuja vuokraajia, viestijärjestelmän ja varauskalenterin.

BloxCar on myös pohjoismaissa ainoa palvelu, jolla on varta vasten autojen vertaisvuokraamiseen räätälöidyt vakuutukset. Auton omistajana sinun tulee ainoastaan liittää auto palveluun ja asettaa autollesi saatavuudet. Kun käyttäjä lähettää autollesi varauspyynnön, saat tekstiviestin, jolla voit hyväksyä tai hylätä varauksen. Vakuutukset tulevat automaattisesti palvelun kautta ja vuokratulot tilitetään kerran kuukaudessa.Palvelumaksu on vuokrahinnasta 30 %, joka on pieni summa jo pelkästään siitä ilosta, että palvelu toimii luotettavana maksun välittäjänä ja tarjoaa käyttöösi petos- ja väärinkäytösturvat käsittävät vakuutukset. Lisäksi auton omistaja päättää itse vuokrahinnan, joten palvelumaksun osuus on mahdollista laskea haluamansa tuoton päälle. BloxCar antaa auton jälleenmyyntiarvoon perustuen suositukset vuokrahinnoista.

Auton vuokralle antamisen ansainta- ja kulurakennetta voi perustella monella järkisyyllä. Katat sillä sekä auton arvon alenemaa että huolto-, vakuutus- ja veromaksuja. Mikäli autosi on osamaksulla rahoitettu, voit minimoida osamaksut vuokratuloillasi. Parasta auton vertaisvuokrauspalvelussa on, että sinun ei tarvitse luopua mistään. Ajat autollasi edelleen silloin, kun sitä tarvitset ja säilytät liikkumisen vapauden. Muun ajan autosi on valmis tuottamaan sinulle rahaa.

– Santeri

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun
Share via
Copy link
Powered by Social Snap