Turvallisuus

Voinko lopettaa vakuutukseni jos auto on ainoastaan vuokrauskäytössä?

Vuokrattavassa autossa tulee olla vähintään liikennevakuutus ja suosittelemme myös kaskovakuutusta. Blox Carin kautta saatavat Shareit-turvat tuovat vakuutuksen lisäturvaa vuokrauksen ajaksi If:ssä vakuutetuille autoille ja Shareit Perusturva taloudellista suojaa muissa yhtiöissä vakuutetuille autoille.

Mitä jos saan vuokraajan aiheuttaman sakon?

Mikäli saat sakon, joka on aiheutunut vuokrauksen aikana, voit tehdä oikaisuvaatimuksen sakon laatijan sivuilla. Useissa laskuissa on myös oikaisuvaatimuslomake mukana. Oikaisuvaatimukseen tulee liittää varauksen tiedot esim. kuvakaappauksena sekä vuokraajan tiedot. Sinun ei siis tarvitse maksaa muiden aiheuttamia sakkoja. 

Perusturva

Vuokratessasi autoasi, voit saada Blox Carin tarjoaman Perusturvan käyttöösi. Perusturva antaa taloudellista suojaa vahingon sattuessa. Perusturvan hinta määräytyy vuokrauspäivien mukaan kokonaisina vuorokausina ja on 5 euroa vuorokaudessa

Vakuutusmaksu

Vakuutusten hinnat määräytyvät vuokrauspäivien mukaan kokonaisina vuorokausina. Laajan Shareit-Turvan hinta on 5 euroa vuorokaudessa ja Suppean Shareit-Turvan 2 euroa vuorokaudessa.

Tuleeko passia tarkistaa?

Jos käyttäjällä ei ole vakituista kotiosoitetta Suomessa, tulee ajokortin lisäksi tarkistaa passi. Passia ei tarvitse kuvata, mutta sen tietoja tulee auton luovutustilanteessa verrata ajokortin tietoihin.

Miksi omistaja tarkistaa vuokraajan ajokortin?

Pyydämme omistajia tarkistamaan ja lataamaan palveluun kuvan käyttäjän ajokortista ensimmäisellä vuokrauskerralla. Näin voimme varmistaa, että auton vuokraava henkilö on sama kuin vuokrauksen tehnyt henkilö. Suosittelemme myös tarkistamaan ajokortin jatkossa jokaisella vuokrauskerralla. 

Mitkä ulkomaiset ajokortit kelpaavat Suomessa?

Suomessa hyväksytään kaikki Suomen tunnustamissa valtioissa myönnetyt ajokortit. EU- tai ETA-valtiossa myönnetty ajokortti kelpaa niin kauan kuin ajokortti on voimassa riippumatta siitä, onko henkilö Suomessa turistina vai asuuko hän maassa vakinaisesti. Myös Pohjoismaissa myönnetty väliaikainen ajokortti hyväksytään Suomessa.

Vikalista ja valokuvausohjeet vahingon varalta

Tarkista auton kunto aina ennen varausta ja katso että, kaikki autossa olevat jäljet ja viat on merkitty vikalistaan. Muista myös ottaa kuvat autosta. Lisää aina uudet viat listaan ja lähetä päivitetty lista Blox Carille. Lataa lista tästä.

Vika- ja varustelista

Jokaisessa palveluun liitetyssä autossa tulee olla hansikaslokerossa vika- ja varustelista, johon  omistaja on täyttänyt auton mahdolliset viat ja tarvikkeet. Omistaja voi myös lisätä hyödylliset neuvot, kuten polttoainetyypin ja miten polttoainetankin luukku avataan.  Lataa varuste lista.  

Miten auton tulee olla vakuutettu?

Autossa pitää olla voimassa lakisääteinen liikennevakuutus. Palvelu sallii missä vain vakuutusyhtiössä vakuutetun auton. Suosittelemme aina varmistamaan omalta vakuutusyhtiöltä, ettei vuokraamiselle ole esteitä. Vakuutusyhtiöillä saattaa olla sääntöjä koskien esimerkiksi vuokrauspäivien määrää vuodessa. 

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun