Turvallisuus

Näin toimit kun saat varauspyynnön

Vuokraatko omaa autoa vai suunnitteletko vasta sitä? Blox Car tiimi kokoaa paljon hyödyllisiä ohjenuoria, joilla varmistat onnistuneen vuokraustapahtuman. Näin toimit kun saat varauspyynnön. Kommunikointi vuokralaisen kanssa Nouto ja palautus Paikka Aika Kommunikointi Kommunikointi vuokrauksen aikana mahdollisten ongelmien varalta. Ennen vuokrausta Ikä ja ajokortti Kysy ikää ja ajokortin voimassaoloaikaa. (Palvelussa on mahdollista vuokrata 18-vuotiaille, mutta Omocomin […]

Lisäturvat

Blox Carin uudistunut lisäturva Kansainvälisen Omocomin tarjoama Perusturva on uusi, ilmainen ja entistä kattavampi turva, joka on voimassa kaikissa vuokrauksissa. Uusi Perusturva kattaa vahinkoja laajemmin kuin vanha turva ja on myös voimassa Pohjoismaissa. Suurimmat erot korvattavuudessa on, että se kattaa nyt myös mm. kotimatkakuluja, tiepalvelut ja lasivahingot. Enimmäiskorvaus on 1 000 euroa ja vakuutuksissa on […]

Mitä jos saan vuokraajan aiheuttaman sakon?

Mikäli saat sakon, joka on aiheutunut vuokrauksen aikana, voit tehdä oikaisuvaatimuksen sakon laatijan sivuilla. Useissa laskuissa on myös oikaisuvaatimuslomake mukana. Oikaisuvaatimukseen tulee liittää varauksen tiedot esim. kuvakaappauksena sekä vuokraajan tiedot. Sinun ei siis tarvitse maksaa muiden aiheuttamia sakkoja. 

Tuleeko passia tarkistaa?

Jos käyttäjällä ei ole vakituista kotiosoitetta Suomessa, tulee ajokortin lisäksi tarkistaa passi. Passia ei tarvitse kuvata, mutta sen tietoja tulee auton luovutustilanteessa verrata ajokortin tietoihin.

Miksi omistaja tarkistaa vuokraajan ajokortin?

Pyydämme omistajia tarkistamaan käyttäjän ajokortin ensimmäisellä vuokrauskerralla. Näin voimme varmistaa, että auton vuokraava henkilö on sama kuin vuokrauksen tehnyt henkilö. Suosittelemme myös tarkistamaan ajokortin jatkossa jokaisella vuokrauskerralla. 

Mitkä ulkomaiset ajokortit kelpaavat Suomessa?

Suomessa hyväksytään kaikki Suomen tunnustamissa valtioissa myönnetyt ajokortit. EU- tai ETA-valtiossa myönnetty ajokortti kelpaa niin kauan kuin ajokortti on voimassa riippumatta siitä, onko henkilö Suomessa turistina vai asuuko hän maassa vakinaisesti. Myös Pohjoismaissa myönnetty väliaikainen ajokortti hyväksytään Suomessa.

Vikalista ja valokuvausohjeet vahingon varalta

Tarkista auton kunto aina ennen varausta ja katso että, kaikki autossa olevat jäljet ja viat on merkitty vikalistaan. Muista myös ottaa kuvat autosta. Lisää aina uudet viat listaan ja lähetä päivitetty lista BloxCarille. Lataa lista tästä.

Vika- ja varustelista

Jokaisessa palveluun liitetyssä autossa tulee olla hansikaslokerossa vika- ja varustelista, johon  omistaja on täyttänyt auton mahdolliset viat ja tarvikkeet. Omistaja voi myös lisätä hyödylliset neuvot, kuten polttoainetyypin ja miten polttoainetankin luukku avataan.  Lataa varuste lista.  

Miten auton tulee olla vakuutettu?

Autossa pitää olla voimassa lakisääteinen liikennevakuutus. Palvelu sallii missä vain vakuutusyhtiössä vakuutetun auton. Suosittelemme aina varmistamaan omalta vakuutusyhtiöltä, ettei vuokraamiselle ole esteitä. Vakuutusyhtiöillä saattaa olla sääntöjä koskien esimerkiksi vuokrauspäivien määrää vuodessa. 

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun