Tulot

Mitä jos saan vuokraajan aiheuttaman sakon?

Mikäli saat sakon, joka on aiheutunut vuokrauksen aikana, voit tehdä oikaisuvaatimuksen sakon laatijan sivuilla. Useissa laskuissa on myös oikaisuvaatimuslomake mukana. Oikaisuvaatimukseen tulee liittää varauksen tiedot esim. kuvakaappauksena sekä vuokraajan tiedot. Sinun ei siis tarvitse maksaa muiden aiheuttamia sakkoja. 

Paljonko voin ansaita?

Vuokratulosi suuruus riippuu monesta tekijästä, esimerkiksi auton merkistä, iästä ja alueesta. Edullisemmallakin autolla saatat tienata hyvin, jos olet itse aktiivinen. Kokeile BloxCarin vuokratuottolaskuria.

Mikä ALV on ja koskeeko se minua?

Arvonlisävero (ALV) on kulutusvero, joka koskee lähes palveluita Suomessa. ALV:n suuruus vertaisvuokraustoiminnassa on 24 % palvelumaksusta ja sen maksaa vuokraaja.

Onko vuokratulo verotettavaa tuloa?

Vertaisvuokrauksesta saatava tulo kuuluu pääomaverotuksen piiriin. BloxCar voi lisämaksusta koostaa vuoden tilitysraportit, josta voit helposti kopioida tiedot veroilmoitukseen. Tilitysraporttien luomisessa voi olla viivettä aika ajoin, joten olethan ajoissa liikkeellä. Varaustiedot löytyvät myös tilitysten yhteydessä sähköpostitse lähetetyissä tilitysraporteissa.

Vuokratulon tilitys

Kun vuokraaja on suorittanut varauksen maksun, näet varaussivulta milloin vuokratulot välitetään tilillesi. Vuokratulot voivat viivästyä 1-2 arkipäivällä, mikäli annettu päivä on viikonloppuna tai pyhäpäivänä. Muista aina varmistaa varaussivulta, että vuokraaja on suorittanut maksun ennen kuin luovutat auton.

Alennukset

Blox Carin edut toimivat niin sanotulla ’Cash back’ toiminnolla. Eli tee varaus normaaliin tapaan ja ilmoita tästä osoitteeseen contact@bloxcar.fi. Asiakaspalvelu tekee alennuksen suuruisen palautuksen.

Hyvitys

Mikäli vuokraustapahtuman aikana sattuu käyttäjästä riippumaton este, jonka vuoksi vuokraus ei toteudu tai peruuntuu, hyvitetään vuokraajalle häneltä veloitettu summa. Käyttäjällä ei ole oikeutta vaatia maksettua vuokrahintaa suurempaa hyvitystä.

En ole saanut kuittia vuokrauksesta

Tarkista, ettei kuitti ole mennyt sähköpostisi roskapostikansioon. Voit myös pyytää sen asiakaspalvelustamme info@bloxcar.fi.

Siirry takaisin käyttämään Blox Car -palvelua.
Takaisin palveluun